~Dengan nama Alllah yang maha pengasih lagi maha penyayang~
Pergi beli barang kat kedai, ternampak la orang jual
kupang..skilo rm4. Memang favourite ni,trus la beli skilo.. Kupang ni boleh masak
macam-macam cara..selalu orang masak sambal.. tapi kali ni teringin nak makan
kupang bercheese.. so kepala ni cuba la create kn resepi utk tekak ni..dan
hasilnya x la menghampakan..kuikuikui..
Cara dia senang je..very THE simple..hehe
Bahan-bahan:
1 kg kupang
Sedikit sos spaghetti (terpulang pada citarasa masing-masing
nk pakai brand ape or nk guna sos lain)
Mozarella Cheese
Cara-cara:
- Basuh kupang bersih-bersih. Kemudian, rebus kupang dengan sedikit garam. Rebus kejap je, agak-agak kupang da masak. Kalau lama sgt nnt x juicy da.
- Kemudian, bersihkan lagi skali kupang tu, ambil 1 je cengkerang kupang tu, lg sebelah buang..makesure da bersih sbb kdg2 lumpur ada lagi melekat kt cengkerang..
- Lpas tu, susun dalam dulang, letak sos spageti sikit atas kupang tu, kemudian tabur cheese.
- Bakar dalam avon dalam 180 darjah celcius – 15 minit..(agak-agak cheese da cair, da boleh angkat da…)
Siap!! Boleh mkn..
Rasa msm sos spageti + cheese mmg sesuai…sodapp sgt.. anak
& suami sukaa mkn ni..sampai habis dok mintak lagi..buat pun x susah
sgt..=)
No comments:
Post a Comment